Παντελως ακυρη παρατηρηση Βικτωρακο.
Τι σημαινει εξωτερικο; τα κανουν ολα καλα;
Η μηπως πρεπει να συμφωνουμε με οτι λακαμια κανουν στα ‘’προοδευμενα’’ κρατη;
Χα!χα! Ελικοπτερο Βασιλη!!!
Καλοοοοο!!!
Παντελώς πλάκα κάνεις βρε Σπύρο;
Παίζουμε τώρα και κάνουμε πλακίτσες με παιδάκια που ταλαιπωριούνται και υποφέρουν;
Έχει βιώσει κανείς μας το δράμα ενός ανθρώπου που συγκρούεται με τον εαυτό του από παιδική ηλικία και υφίσταται bulling επί χρόνια;
Φυσικά και είμαστε καθυστερημένοι σ' αυτήν την κωλοχώρα. Δε λέω, προφανώς, ότι αλλού δεν είναι χειρότερα. Αλλά ειδικά στη χώρα που έχει ζήσει ο Βασίλης, δυο ομόφυλοι άνθρωποι δεν ντρέπονται να πιαστούν από το χέρι στο δρόμο.
Προσχθές που περίμενα τον καφέ μου, ένας άλλος πελάτης ακούει από την υπάλληλο του καφέ να λέει ότι δεν τρώει κρέας. Η αντίδραση ήταν ένα παρατεταμένο άνοιγμα του στόματος και η ατάκα: "ε ρε και να είχαμε μια σούβλα κοκορέτσι τώρα...". Πρόσεξε τώρα: με έχεις δει πως καταβροχθίζω τις μπριζόλες και ξέρεις ότι μου αρέσουν και βουτηγμένες στο αίμα. Η κοπελίτσα όμως αυτή στην ουσία δίδασκε πολιτισμό: πέρα από παμφάγο ζώο, ο άνθρωπος έχει την πνευματική ικανότητα να γεμίζει το στομάχι του χωρίς να βασανίζει ζώα. Αυτό που ήθελα να της πω εγώ, αν συμμετείχα στη συζήτηση, ήταν: "μπράβο, μακάρι να μπορούσα να επιβληθώ στο στομάχι μου και να το κάνω κι εγώ".
Το παραπάνω ίσως φαίνεται άσχετο, εκ πρώτης όψης, αλλά δείχνει σε πιο βαθμό καθυστέρησης βρισκόμαστε. Αντί να βγάζουμε το καπέλο σε έναν άνθρωπο που χαλιναγωγεί τις ορέξεις του, σταθμίζοντάς τες με τον τρόπο παραγωγής κρεάτων, τη χλευάζουμε. Αντί να χαιρόμαστε όταν οι άνθρωποι ερωτεύονται χωρίς ταμπού και αυτοπροσδιορίζονται όπως επιθυμούν, με σεβασμό φυσικά και στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, τους χλευάζουμε. Και λέμε και το απερίγραπτο, για να μη μας πουν και απολίτιστους: "δε με νοιάζει τι κάνει στην κρεβατοκάμαρά του, αρκεί να μην προκαλεί".
Δεν περιμένω φυσικά ούτε να συμφωνήσεις ούτε και να καταλάβεις, στο βαθμό που θα το ήθελα, αυτά που λέω. Αυτοί είμαστε και χρειάζονται χρόνια για να αλλάξουμε. Άλλωστε, ρατσιστικά, ομοφοβικά κτλ αντανακλαστικά καμιά φορά έχω κι εγώ. Όσοι όμως επιμένετε να ανεβάζετε τέτοιες πλακίτσες και να έχετε τέτοιες απόψεις, θα μου επιτρέπετε να σας υπενθυμίζω ότι είμαστε βαθιά συντηρητικοί και απολίτιστοι.
Προσωπικά συμφωνώ με την ουσία του σχολίου, ενίσταμαι για τη γενίκευση.
Μιχάλη η γενίκευση προφανώς και έγινε καθ' υπερβολή, άλλωστε έγραψα "είμαστε", όχι "είστε"...