Ναι ας είχα τα δις τους και μη φόραγα τίποτα λες και δεν τα έχουν
Είμαι σε μια κατάσταση τα τελευταία χρόνια, που δεν έχω ακολουθήσει σταθερή επαγγελματική πορεία (προσπαθώ προς αυτή την κατεύθυνση), και βρίσκω κάθε χρόνο και άλλες δουλειές, κυρίως εποχιακές, τουριστικές. Κάνω λοιπόν αρκετές σκέψεις, η κοπέλα μου θέλει να προχωρήσουμε και πιο σοβαρά, να κάνουμε και ένα παιδάκι τα επόμενα χρόνια.
Προσπαθώ λοιπόν να συμμαζέψω στο μυαλό μου πως θα πορευτώ, και με τα οικονομικά κτλ. Πως θα ήθελα δηλαδή να είναι το μέλλον μου.
Είπα σε ένα άλλο νήμα για τον μινιμαλισμό, έναν τρόπο ζωής που αρκετοί πλέον πάνε να υιοθετήσουν. Δε ξέρω αν ακολουθήσω ποτέ αυτόν τον τρόπο ζωής, είτε λόγω οικονομικών, ή γιατί και τα πολλά υλικά αγαθά μπορεί να φέρουν πιο πολύ άγχος, αλλά σκέφτομαι το εξής:
Και να έκανα κάποια στιγμή πολλά λεφτά, θα ήθελα να ακολουθήσω μια ζωή απλή, χωρίς να φαίνεται έξω αν είμαι ευκατάστατος. Όχι μόνο για λόγους ασφαλείας, αλλά περισσότερο γιατί έτσι το νιώθω ότι είναι καλύτερα.
Βέβαια στην παραπάνω φώτο ξέρουμε ότι αυτοί έχουν άπειρα λεφτά, αλλά πάλι μένει η ιδέα, ότι ίσως καλύτερα να μη δείχνει κάποιος τι έχει, για πολλούς λόγους, κυρίως και κοινωνικούς, να είναι κάποιος πιο συγκρατημένος, πως φαίνεται στους άλλους...
Και την ποιότητα της σύγχρονης ζωής, μπορεί να τη χαρεί κάποιος, και ακριβά πράγματα αν πάρει, χωρίς να φαίνονται ότι είναι ακριβά. Πχ το μπορντό πουλόβερ και πουκάμισο παραπάνω, μπορεί να κοστίζουν 500 ευρώ που λέει ο λόγος, και να χαίρεται την ποιότητά τους κάποιος πλούσιος, αλλά να μη φαίνεται προς τα έξω ότι κάνουν τόσο. Εννοώ άλλος, όχι ο παραπάνω γνωστός. Νομίζω ότι αν κάποιος το επιζητά αυτό, δηλαδή να έχει να πληρώσει και την ποιότητα για να τη χαρεί, αλλά να μη κάνει μπαμ, είναι κάτι όμορφο και ώριμο, και ευγενικό και προς την κοινωνία που ζεις.