H «Οδύσσεια» του Ομήρου ανακηρύχθηκε ως «η κορυφαία ιστορία που διαμόρφωσε τον κόσμο»
https://www.diaforetiko.gr/h-odysseia-toy-omiroy-anakirychthike-os-i-koryfaia-istoria-poy-diamorfose-ton-kosmo/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ως Έλληνες, θα πρέπει πιστεύω να είμαστε υπερήφανοι αλλά και ενήμεροι, για το παρελθόν μας, και για το πως οι αρχαίοι πρόγονοί μας έχουν επηρεάσει ανά τους αιώνες την εξέλιξη του πολιτισμού, των τεχνών και των επιστημών, παγκοσμίως. Η κλασική αρχαιότητα με τα έργα τέχνης, τη γλυπτική, την αρχιτεκτονική, τα αρχαία συγγράματα, και άλλα πολλά, αποτελεί εδώ και αιώνες πρότυπο και αντικείμενο θαυμασμού για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο.
Θεωρώ πως σε γενικές γραμμές ένας μέσος Έλληνας, ίσως να μην έχει τόσες γνώσεις όσο θα έπρεπε. Πρέπει να μάθουμε τουλάχιστον κάποια βασικά πράγματα, που έχουν να κάνουν με το παρελθόν μας. Ειδικά σήμερα που όλη αυτή η γνώση βρίσκεται τόσο εύκολα στο διαδίκτυο, δεν έχουμε δικαιολογία. Πρέπει και στα παιδιά μας να μάθουμε 5 πράγματα.
Δουλεύω στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια, κυρίως στον τόπο μου, στο Ηράκλειο Κρήτης, άλλα έχω πάει και σε άλλα μέρη για δουλειά. Οι τουρίστες που έρχονται, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι, από κουβέντες που κάνουμε, από νέους μέχρι και ηλικιωμένους, έχουν σε εκτίμηση τη χωρά μας, είναι διαβασμένοι, πολλοί από αυτούς περισσότερο από εμάς.
Εγώ προσωπικά, τον τελευταίο καιρό που με έχει πιάσει ένα ενδιαφέρον πάλι για τη ζωγραφική, και ψάχνω για ζωγράφους στο διαδίκτυο και σε βιβλία, έχω αρχίσει και διαβάζω περισσότερο και για την αρχαία Ελλάδα, και πως η κλασική Ελληνική και Ρωμαική τέχνη επηρέασαν μετέπειτα τα πράγματα και την περίοδο της Αναγέννησης στον Μεσαίωνα κτλ.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι υπήρχαν και υπάρχουν και πολλοί φιλέλληνες ανά τον κόσμο, και στην Ευρώπη φυσικά.
Εδώ στη δουλειά που είμαι (είμαι νυχτερινός σε ένα ήρεμο ξενοδοχείο πόλης), κοιτούσα προχθές στο wiki έργα Γερμανών ζωγράφων. Έπεσα σε 2 περιπτώσεις φιλλελήνων, ο ένας εκ των οποίων πολέμησε και στην επανάσταση του 1821.
Παιδιά σήμερα στο διαδίκτυο υπάρχουν τα πάντα. Θα πρέπει να υπάρξει μια διάδοση της ιδέας του να γίνουμε σήμερα πιο ενημερωμένοι και γνώστες κάποιων πραγμάτων, ειδικά για το θέμα Ελλάδα. Τελευταία υπάρχει μια καταστροφολογία για τη Χώρα μας, δεν είναι αυτή η Ελλάδα που συνέχεια διαμαρτυρόμαστε. Στο χέρι μας είναι ως πολίτες αυτής της χώρας να φέρουμε ας μου επιτραπεί να πω, έναν νέο διαφωτισμό.