Κάποια κομμάτια της SEIKO μπορεί να δει κανείς στη Στοά Φέξη.
Ένα κατάστημα που έχει αρκετά από τα 'επίμαχα' μοντέλα (δηλ. skx007k, 009k και skx779k, 781k) είναι το Toptime.
Φυσικά, οι τιμές στα φυσικά καταστήματα είναι για γέλια..
Από τον Μάρτιο που μας πέρασε (οπότε είδα τα συγκεκριμένα μοντέλα στο παραπάνω κατάστημα) αγόρασα ένα skx007k2, ένα skx009j1 και ένα skx779k.
Όλα από τον εξαιρετικό Creation, μετά από 'ενθάρρυνση' και πολύτιμες συμβουλές που βρήκα εδώ.
Με την ευκαιρία, ας πω, ότι και τα τρία παραπάνω ρολόγια -πέρα από την άψογη εικόνα τους - έχουν και πολύ ικανοποιητική λειτουργία:
Το skx007κ2 είναι περίπου -5''/ημέρα.
Το skx009j1 περίπου +3''/ημέρα και
Το skx779k περίπου +3''/ημέρα (βέβαια, αυτό το έχω μόνο 5 μέρες στα χέρια μου).
Χωρίς να γίνεται οποιαδήποτε άλλη σύγκριση και τα τρία παραπάνω SEIKO ως προς την ακρίβειά τους μέχρι στιγμής είναι εφάμιλλα με τα άλλα ρολόγια μου που είναι ένα OMEGA Planet Ocean (μηχανή 2500/ αγορά 2008) που αποκλίνει σταθερά +6''/ημέρα, καθώς και ένα datejust 116334/αγορά 2010, που επίσης σταθερά κινείται στο +5'' καθημερινά.
Ασφαλώς η ακρίβεια στα μηχανικά δεν έχει καμία σημασία και οι 'μετρήσεις' μου γίνονται μόνο τις πρώτες λίγες μέρες για να διαπιστωθεί ότι δεν πήρα κανένα 'λαχείο'.
Uploaded with
ImageShack.usUploaded with
ImageShack.usUploaded with
ImageShack.usΥπόσχομαι καλύτερες φωτογραφίες (τώρα που έμαθα το 'κόλπο'..), γιατί οι παραπάνω είναι - το λιγότερο - απαράδεκτες!