Γιωργο μονο θλιψη μπορει να προκαλεσει η εικονα της σημερινης Σεικο (τεχνικα) σε σχεση με την παλια Σεικο.
Η αύξηση παραγωγής αλλά και πληθώρας μοντέλων για να μεγαλώσει η γκάμα σε συνδυασμό με την δημιουργία και άλλων εργοστασίων εκτός Ιαπωνίας έχουν ως αποτέλεσμα δυστυχώς (και κακώς) και τον πρόχειρο-γρήγορο έλεγχο ποιότητας στην τελική φάση της παραγωγής με αποτέλεσμα να φτάνουν στους καταναλωτές ρολόγια με διαφόρων ειδών defects που τα παλιότερα χρόνια οι Ιάπωνες δεν τα συγχωρούσαν με τίποτε και θεωρούνταν αδιανόητα για την συγκεκριμένη μάρκα, επίσης η χρησιμοποίηση διαφορετικών υλικών στις μηχανές για μείωση κόστους αλλά και το ότι η φίρμα πλέον κατασκευάζει πολλές μηχανές τις οποίες δίνει σε microbrands σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο. Το φινίρισμα όμως από κάσες και τα σχέδια σαφώς έχουν μεγάλη βελτίωση με το παρελθόν και παρά τα προαναφερθέντα ελαττώματα τα ρημάδια τα γιαπωνεζάκια παραμένουν value for money στις κατηγορίες που στοχεύουν και είναι αρκετά σκυλιά σε καθημερινή χρήση.
Μεγάλη εντύπωση όμως μου κάνει η orient που παρά του ότι είναι στα χέρια της seiko εδώ και κάμποσα χρόνια όχι μόνο δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα (η αν υπάρχουν θα είναι ελάχιστα) αλλά τα ρολόγια τους εξακολουθούν να παράγονται μόνο Ιαπωνία και η ποιότητά τους έχει βελτιωθεί αρκετά μέσα και έξω και το ξέρω εκ πείρας καθώς ακόμη έχω στη κατοχή μου από παλιά 3 stars του 70 μέχρι σύγχρονο mforce που με το φινίρισμά του και τα 3 iso βάζει κάτω ρολόγια τριπλάσιας και βάλε αξίας.
σε ευχαριστω Γιωργο ειναι οντως ενα αστερι στη συλλογη μου που χαιρομαι οταν το φοραω . Η δε χρονομετρια του ειναι αριστη !!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Η χρονομετρία τους εφόσον ρυθμιστούν από καλό τεχνίτη είναι όντως απίστευτη.....τα 2 παρακάτω ρολόγια τα οποία φοράω αρκετά συχνά είναι σταθερά στο +1 με +2 ημερησίως και μάλιστα το μπλε από το 1970 έχει κάνει μόνο μια φορά σέρβις πριν 4 χρόνια (δούλευε κανονικά και πριν αλλά έμενε 10 δεύτερα πίσω).