Ναι, αν θυμαμαι καλά, γιατί αυτή τη στιγμή φοράω το τελευταίο μου Tokyoflash, γράφει: "MVT MALAYSIA" με μικρά γραμματάκια μεταξύ του 6 και του 7. Αλλωστε πρόκειται για την 7s35 η οποία είναι η 7s26b?, χωρίς την ένδειξη ημέρας. Αλλά γιατί το συνοφρυωμένο πρόσωπο; Έχω παρακολουθήσει και εδώ και σε ξένα forum την συζήτηση αυτή για το made in japan ή όχι, ειδικά για το Orange Monster. Από όσο ξέρω αυτή την οικογένεια μηχανισμών η Seiko την κατασκευάζει εκτός Ιαπωνίας, σε δικά της όμως, εργοστάσια, με ενιαίο - θέλω να πιστεύω - quality control system. Αν και το συγκεκριμένο μοντέλο δεν διατίθεται στην Ιαπωνική αγορά, ακόμα και τα "Night Monsters" που είναι exclusively sold in Japan, έχουν MVT MALAYSIA (νομίζω) και CASED IN CHINA (είμαι σίγουρος). Οπότε δεν πιστεύω ότι έχεις να φοβάσαι τίποτε.
Το φινίρισμα είναι σχεδόν τέλειο και το δικό μου πέρα από μια ανεπαίσθητη γρατζουνιά στο κρύσταλο (η οποία φαίνεται μόνο σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας, από τη σκιά που κάνει στο καντράν), φαίνεται σαν καινούριο. Όσο για την ακρίβεια του μηχανισμού, ξεκίνησε με + 15 sec/day και τώρα πρέπει να έχει πέσει στο + 5-10 sec/day, πράγμα σχετικά εντυπωσιακό για αυτόματο <200 ευρώ. Άλλωστε από τη στιγμή που πρέπει να κάνεις αλχημίες για να σταματήσεις το δευτερολεπτοδείκτη, εννοείται ότι η απόλυτη ακρίβεια -αν αυτή είναι ένα δείγμα της ποιότητας ενός μηχανισμού- δεν ήταν στο μυαλό του σχεδιαστή.
Τέλος, άλλος ένας λόγος που θεωρώ ότι δεν πρέπει να σε πειράζει η χώρα συναρμολόγησης του μηχανισμού, είναι ότι πρόκειται για μηχανή η οποία δεν συναρμολογείται στο χέρι, αλλά από μηχανήματα, τα οποία όπου κι αν βρίσκονται (εντός εργοστασίου της Seiko με όλα τα παραπάνω συνεπαγόμενα) κάνουν την ίδια δουλειά.
Συγγνώμη για την πολυλογία.
Και πάλι να τα χαιρόμαστε λοιπόν!!