Ποιός είπε οτι διαφωνεί σχετικά με την αξία των μηχανικών ρολογιών και των δημιουργών τους(αν το έκανα κάπου σε παρακαλώ/προκαλώ να μου το παραθέσεις),απλά δηλώνω πως δεν σνομπάρω την προσπάθεια των Ιαπώνων της Seiko να προσπαθούν και σε δικό τους δρόμο!
Η παραδοχή του ενός δεν υποτιμά κατά την γνώμη μου την αξία του άλλου!
Το να πείς οτι πχ οι αρχαίοι Έλληνες εφηύραν,ανακάλυψαν,εξέλιξαν επιστήμες,τέχνες..... μειώνει την αξία των σημερινών ή το αντίστροφο;
Δες λοιπόν κι εσύ σε πόσα σημεία οι Ελβετικές διάνοιες αντέγραψαν ή ακολούθησαν τους πρωτοπόρους της μηχανικής Έλληνες και Ρωμαίους ή τους οποιουσδήποτε προγενέστερους ,ώστε να μειωθεί -κατά την δική σου συλλογιστική- η αξία τους!
Τα πάντα στον πολιτισμό βασίζονται σε κάτι προγενέστερο,είτε ως έμπνευση, είτε ως εξέλιξη, αλλ' αυτό επ'ουδενί μειώνει την σημασία/αξία ενός πχ Ιάπωνα μηχανικού που.... βασίστηκε σ'έναν Ελβετό, ο οποίος.... εμπνεύστηκε από ένα Γάλλο, που με την σειρά του.... "πήρε" από ένα Ιταλό, .....που διάβασε από τον Ήρωνα τον Αλεξανδρέα ή από τον Κτησίβιο......και δεν συμμαζεύεται!
Αυτή είναι απλά η γνώμη μου σχετικά με την Υ.Ω..Δεν υποτιμώ την ύπαρξη και το επίπεδό της, αλλά και δεν αδιαφορώ για μία νέα τεχνολογία επειδή δεν "ακολουθεί" τις γραμμές της ελίτ!
Ζητώ συγγνώμη από τα μέλη αυτού του φόρουμ που ξεχειλώσα-με αυτό το topic ουσιαστικά συμφωνώντας (παρά διαφωνώντας) με κάτι το αυτονόητο!