Νομιζω οσοι διαβαζουν τακτικα το φορουμ,γνωριζουν οτι ειμαι λατρης της seiko(της αλλης; ),ετσι θα πω κι εγω την αποψη μου,πιστευω χωρις να θεωρηθει οτι μεροληπτω η ειμαι ψωνιο κτλ:
-Η seiko δεν εχει σχεση με την ΥΩ,τουλαχιστον με την παραδοσιακη εννοια που εχει στην Ευρωπη.Το οτι μπορει να κατασκευασει ενα πανακριβο & αρτιο Credor(τι πραγμα; ) που κι εγω πολλες φορες εχω θαυμασει σε φωτο,δε σημαινει οτι θα συγκινησει κανενα εκτος απο 5-10 Ιαπωνες κροισους οι οποιοι εχουν ηδη στη συλλογη τους το πιθανοτερο τα απαντα της PP,VC.A.Lange etc...
-Ο μονος λογος ν αγορασει καποιος ενα springdrive
στις τιμες που πωλουνται,ειναι οι εξης τρεις
:
@Γουσταρει να χει κατι το διαφορετικο ανεξαρτητα αν με τα ιδια η λιγο περισσοτερα $$ παιρνει φανταστικα ελβετικα ρολογια.Φυσικα δεν ειναι κι ο μεγαλυτερος fan της παραδοσιακης ορολογοποιιας.
@Γουσταρει να λεει στην παρεα οτι ''κοιτα τρελλα που εχω εσκασα 5 χηνες για seiko''
@Eχει ηδη μια αντιπροσωπευτικη συλλογη διαφορων ρολογιων και θελει κι ενα springdrive για να την κλεισει.
-Αγοραζω καποια seiko(modern/vintage) συνειδητα διοτι εχουν καποια χαρακτηριστικα μοναδικα που δεν τα βρισκεις στους ελβετους εκτος κι αν χωσεις πολυ βαθια το χερι στην τσεπη(πχ mint condition seiko 6139 στα 600$ με column wheel,αντε γεια! )
-Το καλυτερο seiko στην καλυτερη τιμη αυτη τη στιγμη ειναι το seiko sumo.Σε καποιο ανωτερο επιπεδο ειναι το MM300 αλλα με την υπαρχουσα ισοτιμια $-ευρω ερχεται λιγο φθηνοτερα απο ενα Ω ΡΟ και δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι καλυτερο ρολοι(αν και το ΜΜ ειναι ενας ποθος μου,αν πεσει ξανα στο μελλον το $ με βλεπω να το χτυπαω στο τελος. )
-Αξιζει ενα αυτοματο GS σε μια ηδη καλη συλλογη,αλλα 35-38 mm στη σημερινη εποχη και τοσο συντηρητικο σχημα
Ομως πραγματικα αξιζουν για καποιον που δεν εχει προβλημα.
ΥΓ.Ειναι ο τροπος που βλεπω εγω τη seiko και φυσικα μονο αυτο.