Καλησπέρα και από εμένα σε όλους τους φίλους της Seiko και όχι μόνο και καλώς σας βρήκα.
Εδώ και λίγο καιρό άρχισα να ενδιαφέρομαι και εγώ για τα αυτόματα μηχανικά ρολόγια και αν και στην αρχή είχα συνδέσει (λανθασμένα) αυτή την κατηγορία, με ρολόγια Swiss made, άρχισα να ξανα-ανακαλύπτω την Seiko.
Την ήξερα από παλιά βέβαια (όπως και η πλειοψηφία πιστεύω) από το δημοτικό και το γυμνάσιο ακόμα, όπου φίλοι τότε μου έλεγαν για την επιθυμία τους να αποκτήσουν ένα «πεντάρι».
Η δική μου «μανία» να αποκτήσω ένα Seiko ξεκίνησε λίγο καιρό πριν και το πρώτο που απέκτησα ήταν το
SKZ245K1, από γνωστό πωλητή στο E-market.
Βέβαια τότε με είχε καταλάβει πέρα από την Σεϊκίτιδα και μια μανία για τα μεγάλα ρολόγια, γιατί το ρολόι αυτό είναι πραγματικά τεράστιο. Και στο χέρι μου δείχνει ακόμα μεγαλύτερο, δεδομένης και της ιδιοτροπίας μου που δεν μπορώ να έχω το ρολόι σε άλλη θέση στο χέρι παρά επάνω στην κλείδωση στον καρπό.
Το ρολόι βέβαια ήταν και παραμένει απίστευτο. Το φόρεσα όλο το καλοκαίρι, μέρα – νύχτα (όπως συνηθίζω με τα ρολόγια μου άλλωστε), πλην των περιπτώσεων που ήθελα κάτι πιο επίσημο (γάμοι κ.λ.π.), παρόλο που το μέγεθός του σε συνδυασμό με τη θέση που το φορούσα με ενοχλούσε στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Έτσι σιγά – σιγά άρχισα να ψάχνω για τον αντικαταστάτη του, το οποίο δεν θα μπορούσε να ήταν παρά ένα άλλο Seiko και αυτή τη φορά με μικρότερη διάμετρο.
Και βρέθηκε πολύ γρήγορα, δεν ήταν άλλο από το
SNZF17J1 (το ιαπωνικό μοντέλο αυτή τη φορά). Και σχηματίστηκε μια ωραία παραγγελία (δεδομένου ότι ήθελα και το
SNK803K2 για μια φίλη που είχε ξετρελαθεί με αυτό, αλλά και ένα Casio G-Shock Mudman G-9000-8V, για τον αδελφό μου), έτσι για να αξίζουν και τα μεταφορικά.
Έγινε επαφή με το skywatches αρχικά αλλά δεν έστελνε τα δύο Seiko Ελλάδα είπε (λόγω πολιτικής της Seiko).
Δεύτερη επαφή με creationwatches και τα ρολόγια ήρθαν στα χέρια μου ταχύτατα, 30/12 η παραγγελία και 05/01 τα παρέλαβα χωρίς τίποτα άλλο (τελωνεία κ.λ.π.) ευτυχώς!
Και μια παρατήρηση – ερώτηση: στο δικό μου ρολόι, στην επιφάνεια εσωτερικά του κρυστάλλου φαίνονται κάποια «νερά» (είναι ορατά και στην καρπίσια φωτογραφία – με κλικ πάνω στο όνομα του ρολογιού, τόσο στο κέντρο του καντράν, εκεί όπου ενώνονται οι τρεις δείκτες, όσο και εκεί στην ώρα 7– ), να είναι απλώς κάτι που αν καθαριστεί εσωτερικά θα φύγει ? (δεν θέλω παρόλα αυτά να το δώσω για καθάρισμα ακόμα δεν το πήρα) ή να είναι κάποιο ελάττωμα το οποίο δεν διορθώνεται?
Πρώτο μου ποστ βέβαια στο φόρουμ και βγήκε αρκετά μεγάλο, ελπίζω να μην κουράζει στην ανάγνωση (τουλάχιστον όχι όσο στη δημιουργία του, παιδεύτηκα και λίγο με την εισαγωγή των υπερσυνδέσμων πάνω στους κωδικούς των μοντέλων για να βγάζει τις φωτογραφίες...).
Αυτά για αρχή, περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες καθώς και φωτό, μετά από λίγο καιρό συμβίωσης με το νέο μου ρολόι...
Παναγιώτης.