Τελευταία διόρθωση, γιατί βαρέθηκα τις παραινέσεις νηπιαγωγείου, και μάλιστα με ατυχές ρεσιτάλ ανορθογραφίας, βεβιασμένης (και βιασμένης) σύνταξης, εν τέλει δε κακοποίησης της Ελληνικής γλώσσας...
Συμπληρώνω το μέλος μας και φίλο GGeo7 στο σκεπτικό του, προσπαθώντας να φανώ εποικοδομητικός...
Εκείνο το οποίο σίγουρα θα βαρεθεί ο κάθε συγκρατημένος και σκεπτόμενος άνθρωπος εδώ μέσα (στην ενότητα) είναι η προσπάθεια, η επίμονη, από έναν που θα ήθελε να πείσει/επιβάλλει την γνώμη του σε κάποιον άλλο ή άλλους. Επίσης το ύφος που θα αντικαταστήσει τον διάλογο. Είναι δείγματα ελλείψεων παιδείας, με την ευρεία έννοια, καθώς οι αντιπαρατιθέμενοι ασχολούνται με την ανάδειξη περισσότερο του "εγώ" του έκαστος, παρά με την ανάδειξη-ανάπτυξη-γόνιμη εξύφανση του ενδιαφέροντος αυτού θέματος. Δυστυχώς, αυτό αποκομίζει ο μέσος αναγνώστης. Δεν θα κατακρίνω κανέναν, ωστόσο το μέλος Αλέξανδρος δείχνει μιαν εμμονή που εμένα με κούρασε. Ο διάλογος εδώ χρειάζεται ισορροπία αγαπητέ, και παρέλειψες να την εφαρμόσεις. Αν μιλούσες περισσότερο τεχνοκρατικά δίκην πληροφόρησης, θα είχαμε ίσως κάτι να μάθουμε, χωρίς να πιεστούμε να αναιρέσουμε τις γνώσεις και τις προτιμήσεις μας.
Αν μου ζητηθεί να διαλέξω από 2 ρολόγια που έχω, όχι με κριτήριο χρημάτων, αλλά λογικής και διορατικότητας, εναρμονισμένων με αισθητική, ήτοι ενός απλού μηχανικού και ενός quartz με complications, θα επέλεγα το μηχανικό. Αυτή είναι η εν κατακλείδι απάντησή μου, παρότι είμαι fan και των 2 σχολών. Δεν μου αρέσει να εξαρτώμαι από μπαταρίες, ακόμα κι αν έχουν μακροβιότητα λόγω ηλιακής φόρτισης. Από εκεί αρχίζω τον διαχωρισμό, έπονται δε αιτίες και αιτιατά που κρατούν αιώνες τώρα...
Θάνος- Ευχαριστώ για τον χρόνο σας