Ρε παιδιά θα σκάσω!
Ενώ εδώ και χρόνια είμαι κολλημένος στα quartz, τώρα που ασχολούμαι περισσότερο με τα ρολόγια, δεν ξέρω τι να κάνω και ποιο ρολόι να κρατήσω. Έχω 2 Omega Seamaster, ίδιο μοντέλο αλλά το ένα είναι αυτόματο και το άλλο quartz. Για τα quartz ισχύουν τα γνωστά περί αξιοπιστίας στο χρόνο, περί φθηνότερου κόστους συντήρησης κλπ κλπ.
Με τα μηχανικά όμως έχω ένα θέμα! Τα θεωρώ πολύ αξιόλογα εργαλεία και πραγματικά είμαι ένα βήμα πριν αποφασίσω να κρατήσω το μηχανικό έναντι του quartz. Οπότε στο ψητό με τις σχετικές ερωτήσεις:
1. Για τα μηχανικά αληθεύει το ότι δεν πρέπει να κάνουμε απότομες κινήσεις στο χέρι ή να υφίστανται ισχυρούς κραδασμούς πχ από χτυπήματα, ακούσιες πτώσεις κλπ κλπ; Δηλαδή τα quartz είναι πιο ανθεκτικά σε τέτοια άσχημα περιστατικά; Αυτό με τις απότομες κινήσεις του χεριού και τα χτυπήματα με απασχολεί ιδιαίτερα γιατί θα είναι κρίμα για μια κακιά στιγμή απροσεξίας να καταστρέψεις ένα ακριβό ρολόι
2. Με το θέμα της περιοδικής συντήρησης από εμένα τι ισχύει; Χρειάζεται να κάνω κάτι εγώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα; πχ κούρδισμα, "αποφόρτιση" ή κάτι άλλο;
3. Πρόβλημα με μαγνητισμούς πότε θα έχουμε; Στην Omega που τηλεφώνησα μου είπαν ότι είναι πράγματι πιθανό να υπάρξει μαγνητισμός στα μηχανήματα του αεροδρομίου (καθότι ταξιδεύω εξωτερικό 1-2 φορές το χρόνο για δουλειές). Όμως υπάρχουν και άλλες συσκευές που εκπέμπουν ακτινοβολία (πχ WiFi, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι κλπ) αλλά δεν ξέρω αν προκαλούν ζημιές αν το ρολόι βρίσκεται κοντά τους.
Τι από τα παραπάνω ισχύει;
Πραγματικά δεν περίμενα να κολλήσω έτσι με το μηχανικό αλλά χρειάζομαι αιτίες για να μην με κερδίσει το quartz