Ψηφοφορία

ποια ειναι η επιλογη σας?

μηχανικα
138 (49.1%)
quartz
35 (12.5%)
και τα δυο
108 (38.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 274

Αποστολέας Θέμα: Μηχανικά ρολόγια ή quartz ;  (Αναγνώστηκε 421945 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Μηχανικά ρολόγια ή quartz ;
« Απάντηση #540 στις: Μάιος 29, 2010, 11:03:31 μμ »
ρε παιδια οκ  :offtopic,αλλα θα το πω,και οι δονητες που δουλευουν με μπαταρια,ειναι ακουραστοι,παντα στο <υψος> τους αλλα νομιζω οτι η πλειοψηφια των γυναικων προτιμα το φυσικο νευροαγγειολογικο συστημα,μ ολα τα ελαττωματα του. ;D ;D ;D

:dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:

:jg: :headbash: :jg: :headbash: :jg: :headbash: :jg: :headbash: :jg: :headbash: :jg: :headbash: :jg: :headbash: :jg: :headbash: :jg: :headbash: :jg: :headbash: :jg: :headbash: :jg: :headbash:

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #541 στις: Μάιος 29, 2010, 11:04:01 μμ »
σεμνά...σεμνά.......Κε Καθηγητά μας διαβάζουν και μικρά παιδιά!  ;D
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #542 στις: Μάιος 29, 2010, 11:05:12 μμ »
Τι σημαίνει ακριβέστερα και ανθεκτικότερα;
Ποια η ακρίβεια των κουόρτζ; Και ποια η αντοχή τους;
Για να μιλάμε πιο συγκεκριμένα.  

Φιλικά
Δημήτρης

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #543 στις: Μάιος 29, 2010, 11:08:02 μμ »
sir konakis,μας αναβεις ολοτελα ωρες που ειναι και μετα ζητας σεμνοτητα,εχουμε κι αυτη απο το Αζερμπαιτζαν,ζημιες ζημιες

Αποσυνδεδεμένος VCFUN

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #544 στις: Μάιος 29, 2010, 11:08:36 μμ »
O όρος "σκουπίδια" είναι διαδεδομένος στους απανταχού λάτρεις των ρολογιών και δεν τον επινόησα εγώ (δες σε διάφορα φορα timezone.com thepurists.com κλπ)
Εγώ θάλεγα ότι όποιος δεν καταλαβαίνει γιατί τα quartz είναι τενεκεδένια σκουπίδια με ένα πηνίο και μια μπαταρία δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει ωρολογοποιια και χάνουμε το χρόνο μας και το σάλιο μας να του εξηγήσουμε το μεγαλείο του να συνεργάζονται ταυτόχρονα 200 εξαρτήματα μέσα σε μια κάσα 3 cm και αυτό το θαύμα το αποκαλούν δικαιολογία για να ζητάνε περισσότερα λεφτά από ένα quartz. Λυπηθείτε μας ρε "λάτρεις της ωρολογοποιιας" , πηγαίνετε στον Γερμανό να παίξετε κανα playstation και αφήστε μας στο πάθος μας!!

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #545 στις: Μάιος 29, 2010, 11:18:22 μμ »

Φιλικά
Δημήτρης
ακριβώς!
π.χ. από μια τούμπα "καλή" σε σκι πριν καμια δεκαριά χρόνια  ο χρονογράφος της Sector "κόλλησε" και έπρεπε να μηδενιστεί στο εργαστήριο.Μια φορά οκ,δυο φορές πάλι οκ....μετά λέει αμα στο ξανακανει θελει περισσότερο ψάξιμο.....
Με οποιοδήποτε μηχανικό ρολόι που έχω από το φθηνό citizen divers ,Sinn EZM-3 ,δεκάδες ρολεξάκια και πολλά άλλα ποτέ δεν είχα το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ πρόβλημα μετά από αμέτρητες τούμπες!
Παράδειγμα 2ο: σε TAG χρονογράφο quartz ενός φίλου όταν πέρασε νερό και καταστράφηκε ο μηχανισμός του ζήτησαν αντικατάσταση μηχανισμού εξολοκλήρου περίπου στα 300 ευρώ πριν μερικά χρονάκια και σε μερικά χρόνια όταν ο μηχανισμός θα θεωρείται παρωχημένος μπορεί και να μην φτιάχνεται "σωστά" το ρολοι,σε αντίθετη περίπτωση  με ένα μηχανικό ρολοι που όταν το "προλάβεις" και ο μηχανισμός πλένεται και σώζεται και έτσι το ρολογάκι κρατά και την διαχρονική του αξία!
konakis.

Αποσυνδεδεμένος isidoros

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #546 στις: Μάιος 29, 2010, 11:21:04 μμ »
Το quarz ειναι πιο ακριβες... ε και?
Το quarz ειναι πιο ανθεκτικο....ε και??
Το quarz ειναι πιο προηγμενο τεχνολογικα....ε και???
Εμενα προσωπικα ποσος με ενδιαφερει...Και ο λογος ειναι απλος.Το quarz ειναι μια συσκευη που σου λεει την ωρα οπως και αλλες συσκευες(κινητα,υπολογιστες κτλ κτλ κτλ)απλα εχεις και την δυνατοτητα να την δεσεις στον καρπο σου......
Στην δουλεια μου,παντα φοραω ενα casio που εχω απο 13 χρονων.Eχει τραβηξει τα πανδεινα και λειτουργει αψογα...Το φοραω γιατι με ενδιαφερει ανα πασα στιγμη να ενημερωνομαι για την ωρα,να "μετραω" τις υπερωριες μου ισως ;D .Αλλα οταν σχολαω βγαινει απο το χερι μου...Οπως ενα Hands free που οταν τελειωσεις το τηλεφωνημα το βγαζεις απο το αυτι σου  ;)
To μηχανικο ρολοι  θεωρω πως ειναι το Α Π Ο Λ Υ Τ Ο αξεσουαρ.
Ενα αξεσουαρ που δεν το χρειαζεσαι(οπως αλλα τοσα αλλωστε),που δεν σου λεει με απολυτη ακριβεια την ωρα,που αν το χτυπησεις καπου ισως μαζευεις απο κατω τους ροτορες και τα γραναζια.....που δεν ειναι φθηνο και αν θες και το κατι τις παραπανω βαζεις το χερι βαθεια στην τσεπη.
Αλλα αυτο με τα τοσα προβληματα "αξεσουαρ"(που δεν εχουν οι "συσκευες" που προαναφερα  ;D) ειναι που μπορει να σου βγαλει αλλα πραγματα...
Μπορει να σε κανει να αποταμιευεις μηνες των μηνων για να το αποκτησεις,να "λιωνεις"στο ιντερνετ για να ψαχνεις το επομενο...Μπορει να σε κανει να το κοιταζεις συνεχως και αν σε ρωτανε "τι ωρα ειναι?" να μην ξερεις να απαντησεις...
Οταν εισαι μονος η οι αλλοι δεν κοιταζουν να το κολλας στο αυτι ωστε να το ακουσεις να χτυπα..Να μετρας την "χασουρα" του,οχι γιατι σε ενδιαφερει ιδιεταιρα αλλα γιατι ειναι οπως αγοραζεις μια καινουργια μηχανη και θελεις να ξερεις αν 200ριζει  ;)
Να το νιωθεις να "χτυπαει" κανοντας ενα ελαφρυ μασαζ στον καρπο σου...
Θα μπορουσα να γραψω 2 σελιδες ακομα μικρα και ασημαντα που απολαμβανεις φορωντας  αυτες τις "προβληματικες" μηχανες μετρησης χρονου.
Κυριοι αυτο που αποκαλουμε "Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ" δεν περιλαμβανει Quarz........

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #547 στις: Μάιος 29, 2010, 11:23:22 μμ »
γλαφυροτατος ο Ισιδωρος

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #548 στις: Μάιος 29, 2010, 11:45:11 μμ »
Όσα διάβασα στις τελευταίες 4 σελίδες ήταν ενδιαφέροντα.
Η άρτια και με χιούμορ έκθεση απόψεων έχει πολλές φορές μεγαλύτερη αξία από τη, σώνει και καλά, εξαγωγή συμπεράσματος.

Αποσυνδεδεμένος Vagos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #549 στις: Μάιος 30, 2010, 12:02:32 πμ »
Όπως καταλαβατε εδώ είναι το myautomaticwatch.gr forum  ;D ;D ;D
Οκ θα πετάξω τα quartz και θα πάρω αυτόματο . έτσι θα έχω και δικαιολογία για να αργώ στη δουλειά .  :D
πάντα αστιευόμενος !!!

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #550 στις: Μάιος 30, 2010, 12:32:30 πμ »
Επειδή είσαι Άγγλος μιας και η ακρίβεια δευτερολέπτου έχει σημασία για σένα πρόσεξε τι ρολόι θα πάρεις. Αν χάνει το μηχανικό σου 5" θα καθυστερήσεις 5". Αν κερδίζει 5" θα είσαι νωρίτερα 5". Έτσι μπορείς να ρυθμίσεις τη ζωή σου βάσει των δευτερολέπτων.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #551 στις: Μάιος 30, 2010, 12:57:02 πμ »
Παράθεση
ρε παιδια οκ  ,αλλα θα το πω,και οι δονητες που δουλευουν με μπαταρια,ειναι ακουραστοι,παντα στο <υψος> τους αλλα νομιζω οτι η πλειοψηφια των γυναικων προτιμα το φυσικο νευροαγγειολογικο συστημα,μ ολα τα ελαττωματα του.   

Tι ειπε παλι ο Θεος ?  :D :D

Αυτο με την ανθεκτικοτητα των quartz πως βγηκε σαν συμπερασμα??? Η ανθεκτικοτητα ενος ρολογιου εχω την εντυπωση οτι σχετιζεται με την γενικοτερη ποιοτητα του. Μη μπερδευεστε.... ;)

Το τζαμι και τα μεταλλα που εχει η πλειονοτητα των μηχανικων ρολογιων με τα οποια ασχολουμαστε εδω μεσα ειναι ανωτερη οσων αντιπαρατιθετενται απο τους λατρεις των gshock κλπ φιλων μας ;)

Οσο για την ακριβεια...Προτιμω να παρω ενα αυτοματο και να χανει 4" τη μερα και να ξερω οτι γινεται μια ατερμονη μαχη μεσα του...παρα να παρω ενα μπαταριας και να χασει 2' το μηνα και να ειναι και ενα εργαλειο σαν αυτο που ανεφερε ο director.
Aναλογικα θα επαιρνα μια Ιταλιδα ξωπλατη και ας εκαιγε λαδακια και οταν θα την πηγαινα στα βουνα και στις στροφες θα μου σηκωνοταν η .... τριχα.... παρα ενα τενεκε που δε θα χαλουσε ποτε αλλα θα εστριβε σαν πατινι.... ;) Γιατι αν πρωι χαλουσε και αυτο θα ημουν 2 φορες λαλακας!!
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

Αποσυνδεδεμένος dimRHO

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #552 στις: Μάιος 30, 2010, 01:26:08 πμ »
mitsman όχι και 2 λεπτά το μήνα το quartz. Κάποια G που έχω είναι στο 1 δευτερόλεπτο και τα χειρότερα απλά Casio στα 17 δευτερόλεπτα.

Όποιος θέλει ας διαβάσει κάποια άρθρα στο θέμα τεχνικά που έβαλα για τα quartz.

Δεν υποτιμάει κανείς τη μαγεία των μηχανικών. Απλά τα quartz είναι υποτιμημένα, αν τα μηχανικά αξίζουν το 100% της εκτίμησης μας και της αγάπης μας αξίζουν και τα quartz ένα 80%.

Είναι και αυτά ένα μαγικό εργοστάσιο χειρός στο οποίο γίνονται πράγματα, μάλιστα περισσότερα από ένα μηχανικό.

Η άποψη που δε συμμερίζομαι καθόλου είναι ότι για κάποιο ποσό δεν αξίζει να τα δώσεις για ένα quartz, πχ 1300 για ένα Oceanus με τον Tough MVT. αλλά αξίζει πχ για ένα Fortis με την 2824 των 50 ευρώ και τεχνολογίας του 1970...
Προσφορά -10% από το http://www.uhrenhaus-24.de για αγορά μέσω paypal αρκεί να γράψετε στα σχόλια ότι είστε Greek G-Shocker!

Αποσυνδεδεμένος dimRHO

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #553 στις: Μάιος 30, 2010, 01:36:02 πμ »

Φιλικά
Δημήτρης

2 G μου είναι στο +1 δευτερόλεπτο την μέρα, μερικά άλλα στα +3 ή +5.

Τα πετάς από τον 5ο όροφο, τα χτυπάς με μπαστούνι του γκόλφ ή ρόπαλο του μπέισμπολ...
Προσφορά -10% από το http://www.uhrenhaus-24.de για αγορά μέσω paypal αρκεί να γράψετε στα σχόλια ότι είστε Greek G-Shocker!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #554 στις: Μάιος 30, 2010, 03:29:16 πμ »
αυτο το θεμα ειναι οτι πρεπει,για την εκτονωση μας ,μεσα στην κριση...καλη συνεχεια να χουμε!

« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 30, 2010, 03:36:21 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #555 στις: Μάιος 30, 2010, 08:57:13 πμ »
Η υπεροχη των quartz σε ακριβεια και αντοχη ειναι νομιζω αδιαμφισβητητη.
Ολοι μας τα εχουμε τιμησει αγοραζοντας τα και δεν μπορω να δεχτω τον ορο "σκουπιδια της ωρολογοποιιας"
απο ανθρωπους που αγαπανε το ρολοι.
Αυτη η ηλιθια, καταστροφικη και οπαδικη λογικη πρεπει επιτελους να εκλειψει απο την ελληνικη κοινωνια.
Εχουν και τα quartz την χρησιμοτητα τους και καποιος κοσμος τα προτιμαει.
Δεν καταλαβαινω γιατι καποιος ανθρωπος που επισκεπτεται το φορουμ για να ενημερωθει να πρεπει να
διαβαζει αρλουμπες για σκουπιδια κλπ.
Προσωπικα κατεχω 2-3 quartz για να φοραω στην παραλια, στην ιστιοπλοια κλπ και μου ειναι εξαιρετικα χρησιμα.
Επισης τα εχω σκασει αρκετα χοντρα για ενα seamaster quartz προκειμενου να φοραω κατι σχετικα καλο στη δουλεια
οταν βαριεμαι να ρυθμισω το πρωι καποιο μηχανικο. Και το θεωρω εξαιρετικο εργαλειο.
Απο την αλλη τιποτα δεν συγκρινεται με το απιστευτο "γουργουρητο" του oris skeleton που επισης κοσμει
την ταπεινη μου συλλογη (σε απολυτη ησυχια ακουγεται σε αποσταση μισου μετρου περιπου!)
Δεν ειναι ολα παναθηναικος-ολυμπιακος κυριοι...

Αποσυνδεδεμένος VCFUN

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #556 στις: Μάιος 30, 2010, 09:20:37 πμ »
Η υπεροχη των quartz σε ακριβεια και αντοχη ειναι νομιζω αδιαμφισβητητη.
Ολοι μας τα εχουμε τιμησει αγοραζοντας τα και δεν μπορω να δεχτω τον ορο "σκουπιδια της ωρολογοποιιας"
απο ανθρωπους που αγαπανε το ρολοι.
Αυτη η ηλιθια, καταστροφικη και οπαδικη λογικη πρεπει επιτελους να εκλειψει απο την ελληνικη κοινωνια.
Εχουν και τα quartz την χρησιμοτητα τους και καποιος κοσμος τα προτιμαει.
Δεν καταλαβαινω γιατι καποιος ανθρωπος που επισκεπτεται το φορουμ για να ενημερωθει να πρεπει να
διαβαζει αρλουμπες για σκουπιδια κλπ.
Προσωπικα κατεχω 2-3 quartz για να φοραω στην παραλια, στην ιστιοπλοια κλπ και μου ειναι εξαιρετικα χρησιμα.
Επισης τα εχω σκασει αρκετα χοντρα για ενα seamaster quartz προκειμενου να φοραω κατι σχετικα καλο στη δουλεια
Αγαπγητέ kkkkkkosta, και σε φαστφουντάδικα εχουμε φάει πολλές φορές στη ζωή μας (και ειδικά όταν ήμαστε φοιτητές) αλλά δεν θα μας απαγορέψει η αισθητική σου να τα αποκαλούμε σκουπίδια φαγητό (εξάλλου και ολος ο κόσμος τα αποκαλεί junk food) Αρα λοιπόν δεν είναι αρλούμπες όταν αποκαλείς κάτι με το ονομά του, αρλούμπες είναι να μη θες να δεις την πραγματικότητα. Οσο δε όταν επισκέπτεσαι ένα φόρουμ είσαι υποχρεωμένος να διαβάζεις όλες τις απόψεις, αλλοιώς να γράφουμε μόνο ποιήματα του Ελύτη και του Σεφέρη για να ειμαστε αρεστοί.
οταν βαριεμαι να ρυθμισω το πρωι καποιο μηχανικο. Και το θεωρω εξαιρετικο εργαλειο.
Απο την αλλη τιποτα δεν συγκρινεται με το απιστευτο "γουργουρητο" του oris skeleton που επισης κοσμει
την ταπεινη μου συλλογη (σε απολυτη ησυχια ακουγεται σε αποσταση μισου μετρου περιπου!)
Δεν ειναι ολα παναθηναικος-ολυμπιακος κυριοι...

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #557 στις: Μάιος 30, 2010, 09:40:18 πμ »
ο όρος αυτός δεν είναι πλασμένος από την Ελληνική Κοινωνία,αλλά από παγκόσμιας φήμης και γνώστες των μηχανικών ρολογιών ,γι'αυτό και όλοι όσοι τον χρησιμοποιούν σε ζητησεις και αναφορές τοποθετούν τα εισαγωγικα,απλά για να τονίσουν ότι στον μαγικό χώρο της Υ.Ω.  αυτού του είδους τα ρολογια δεν έχουν να προσφέρουν κατι και "καταλήγουν στα σκουπίδια" κοινώς αζήτητα ή ανούσια αναφοράς και συζήτησης!
konakis.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #558 στις: Μάιος 30, 2010, 09:44:02 πμ »

Οποιαδηποτε αποψη δεκτη αρκει να μην προσβαλλει.
Δεν ειπε κανεις το αντιθετο.
Και βεβαια το να συγκρινεις ενα gshock με ενα minute repeater της VC ειναι σαν να
συγκρινεις ταχυφαγεια στο goody's με δειπνο στην Σπονδή.
Αφου θες ομως να λες τα πραγματα με το ονομα τους, θα ηθελα να μου απαντησεις στο εξης:
Γιατι ενα εξαιρετικο Seiko Alpinist κοστιζει 350 € ενω ενα επισης εξαιρετικο Rolex Explorer 5000 €?

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #559 στις: Μάιος 30, 2010, 10:13:48 πμ »
Οσο αφορα το παραπανω παραδειγμα με τα alpinist και explorer, να ξεκαθαρισω οτι τα εκτιμω και τα δυο ιδιαιτερα.
Απλα πιστευω οτι το μαρκετινγκ κανει θαυματα και θα πρεπει να εχουμε την ικανοτητα να μπορουμε να δουμε την αληθεια.
Να μην ειμαστε κοτσυφια και να μπορουμε να καταλαβουμε οτι καποιοι καλλιεργουν το κολλημα μας, το μετατρεπουν σε βραχυκυκλωμα και μας πουλαν φυκια για μεταξωτες κορδελες.
Κατι που δεν θεωρω τοσο τραγικο όσο το να κουναμε σημαιάκια απο κατω...
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 30, 2010, 10:27:00 πμ από kkostas »