Ψηφοφορία

ποια ειναι η επιλογη σας?

μηχανικα
138 (49.1%)
quartz
35 (12.5%)
και τα δυο
108 (38.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 274

Αποστολέας Θέμα: Μηχανικά ρολόγια ή quartz ;  (Αναγνώστηκε 421949 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimRHO

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Μηχανικά ρολόγια ή quartz ;
« Απάντηση #560 στις: Μάιος 30, 2010, 10:32:47 πμ »

Και βεβαια το να συγκρινεις ενα gshock με ενα minute repeater της VC ειναι σαν να
συγκρινεις ταχυφαγεια στο goody's με δειπνο στην Σπονδή.

δυστυχώς οι συγκρίσεις δεν είναι τόσο εύστοχες, παρ'όλα αυτά αν κάποιος αγοράσει κάποιος ένα VC για να το φοράει και να το χαίρεται παντού και πάντα μάλλον θα ήταν πολύ αποτυχημένη αγορά. Το ίδιο αποτυχημένη αν αγοράσει κάποιος ένα G, για να θαυμάζει τον μηχανισμό του και την όλη πολυπλοκότητα του καθώς και σαν μια καλή μεταπωλητική αξία.

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι newbies στο χώρο τον μηχανικών είναι ότι πληρώνοντας περισσότερα δεν αγοράζεις κάτι πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό από ένα απλό ρολόι αλλά κάτι το διαφορετικό και ξεχωριστό.
Δεν αναφέρομαι σε κάποιους από εδώ, αλλά σε προσωπικούς γνωστούς που αγόρασαν λόγω οικονομικής άνεσης και επαγγελματικού κύρους κάποια VC, JL, Patek και μετά άκουγα κάτι αστεία του τύπου, το χτύπησα κάπου και σταμάτησε, άρχισε να χάνει πολύ και μου είπαν ότι θέλει 1000 ευρώ για σέρβις, τόσα λεφτά έδωσα και πρέπει κάθε εβδομάδα να το ρυθμίζω στην ώρα του κτλ...
Προσφορά -10% από το http://www.uhrenhaus-24.de για αγορά μέσω paypal αρκεί να γράψετε στα σχόλια ότι είστε Greek G-Shocker!

Αποσυνδεδεμένος maxfuels

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #561 στις: Μάιος 30, 2010, 11:49:49 πμ »
αλλο WC και αλλο VC μπορεί να προφέρονται και να ακουγονται σχεδόν τα ιδια αλλά υπαρχει διαφορά.. Ολοι μας εχουμε η ειχαμε καποια quartz ρολόγια αλλά δεν νομιζω οτι πρεπει να μπερδεύουμε την ιστορική εννοια με την εννοια του οτι φοραω ενα ρολόι και βλέπω απλά την ώρα.....

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #562 στις: Μάιος 30, 2010, 12:17:32 μμ »

H 2824 εχει 140$ στο internet ακατεργαστη και καινουρια...Το κρυσταλλο του Fortis ειναι ζαφειρι...Τα μεταλλα του ειναι απιστευτα...Το λουρακι του ειναι δερματινο αρκετα καλης ποιοτητας Οι δεικτες του με luminova...Eιναι αδιαβροχο στα 250μ πραγματικα....Κανε τις προσθεσεις και βγαλε την τιμη και δες αν αξιζει ;)

Εχω και φορτις και gshock....Το gshock χανει κανα λεπτο το μηνα ενω το fortis 3'....

Τα συμπερασματα δικα σου
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #563 στις: Μάιος 30, 2010, 12:31:17 μμ »
2824 εχει 100 ευρω για να την παρει ο καθενας...
οι εταιριες ομως την αγοραζουν με λιγοτερα απo τα μισα!αν μιλαμε δε και για ebauche τοτε παμε στο 1/4 της τιμης! ;)
κρυσταλλο ζαφειρι... γυρω στα 30-40 ευρω σαν ανταλλακτικο.... για τις εταιριες απο την αλλη ισχυει το παραπανω! Οπως και για ολα τα επιμερους κομματια.
Μην προσπαθεις να "βγαλεις" την αξια ενος ρολογιου με αυτον τον τροπο γιατι μαλλον θα απογοητευθεις!
Θα μπορουσα να σου φτιαξω ενα ακριβως ιδιο με τα ιδια υλικα και χαρακτηριστικα! Δεν θα εγραφε fortis ομως! Θα πληρωνες το ιδιο;  8)

Αποσυνδεδεμένος dimRHO

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #564 στις: Μάιος 30, 2010, 01:59:27 μμ »

H 2824 εχει 140$ στο internet ακατεργαστη και καινουρια...Το κρυσταλλο του Fortis ειναι ζαφειρι...Τα μεταλλα του ειναι απιστευτα...Το λουρακι του ειναι δερματινο αρκετα καλης ποιοτητας Οι δεικτες του με luminova...Eιναι αδιαβροχο στα 250μ πραγματικα....Κανε τις προσθεσεις και βγαλε την τιμη και δες αν αξιζει ;)

Εχω και φορτις και gshock....Το gshock χανει κανα λεπτο το μηνα ενω το fortis 3'....

Τα συμπερασματα δικα σου

ένα λεπτό είναι πολύ πέρα από τα specs του max +/- 15sec, αλλά και της πραγματικής δυνατότητας του, οπότε το G θέλει ρύθμιση.
Προσφορά -10% από το http://www.uhrenhaus-24.de για αγορά μέσω paypal αρκεί να γράψετε στα σχόλια ότι είστε Greek G-Shocker!

Αποσυνδεδεμένος tazio

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #565 στις: Μάιος 30, 2010, 07:22:13 μμ »
Να ξεκαθαρίσω κάτι, παρά το ότι το θέμα είναι "δύσκολο" και μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις απάντησα σε αυτό όχι για να πειράξω ή να ενοχλήσω αλλά διότι θεωρώ πως με αντίλογο, πάντα σε κόσμια πλαίσια, βγαίνουν ασφαλέστερα συμπεράσματα από το να συμφωνούμε όλοι μαζί να χειροκροτάμε ο ένας τον άλλο και να μένουμε στάσιμοι.
Μου αρέσει να μαθαίνω για οποιαδήποτε τεχνολογία υπάρχει και βελτιώνει αυτό με το οποίο ασχολείται, όπως χειροκρότησα το kinetic π.χ. όταν εμφανίστηκε, έτσι θα χειροκροτήσω οποιαδήποτε μηχανική εξέλιξη εμφανιστεί και πάει ένα βήμα πιο μπροστά το μηχανικό ρολόι.

Οι αφορισμοί γενικά δεν μου αρέσουν, διότι ο ένας οδηγεί στον επόμενο. Στην αρχή σκουπίδια τα quartz, μετά πιθανόν απαράδεκτα τα Ιαπωνικά, μετέπειτα πιθανόν κοροϊδία όσα δεν έχουν inhouse μηχανισμούς κ.λ.π..

Το ερώτημα του θέματος είναι άσκοπο και η προσωπική μου απάντηση είναι "μηχανικά ρολόγια ΚΑΙ quartz" αφού και τα δυο έχουν θέση το καθένα στο ρόλο του και ειδικά από τι στιγμή την οποία κανείς μας δεν έχει μόνο ένα ρολόι. Αν φτάσουμε στο άκρο να πρέπει να επιλέξουμε μόνο ένα τότε ίσως το ερώτημα αυτό να αποκτήσει ουσιαστική σημασία, μέχρι τότε όμως όχι.

Από τις απαντήσεις που δόθηκαν μου έκαναν εντύπωση, η
Εγώ θάλεγα ότι όποιος δεν καταλαβαίνει γιατί τα quartz είναι τενεκεδένια σκουπίδια με ένα πηνίο και μια μπαταρία δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει ωρολογοποιια και χάνουμε το χρόνο μας και το σάλιο μας να του εξηγήσουμε το μεγαλείο του να συνεργάζονται ταυτόχρονα 200 εξαρτήματα μέσα σε μια κάσα 3 cm και αυτό το θαύμα το αποκαλούν δικαιολογία για να ζητάνε περισσότερα λεφτά από ένα quartz. Λυπηθείτε μας ρε "λάτρεις της ωρολογοποιιας" , πηγαίνετε στον Γερμανό να παίξετε κανα playstation και αφήστε μας στο πάθος μας!!
η οποία είναι ακραία, έχει όμως μια λέξη που ορίζει πολλά, τη λέξη πάθος γι αυτό και είναι απολύτως σεβαστή.

Η επόμενη απάντηση η οποία είναι η
Το quarz ειναι πιο ακριβες... ε και?
Το quarz ειναι πιο ανθεκτικο....ε και??
Το quarz ειναι πιο προηγμενο τεχνολογικα....ε και???
Εμενα προσωπικα ποσος με ενδιαφερει...Και ο λογος ειναι απλος.Το quarz ειναι μια συσκευη που σου λεει την ωρα οπως και αλλες συσκευες(κινητα,υπολογιστες κτλ κτλ κτλ)απλα εχεις και την δυνατοτητα να την δεσεις στον καρπο σου......
Στην δουλεια μου,παντα φοραω ενα casio που εχω απο 13 χρονων.Eχει τραβηξει τα πανδεινα και λειτουργει αψογα...Το φοραω γιατι με ενδιαφερει ανα πασα στιγμη να ενημερωνομαι για την ωρα,να "μετραω" τις υπερωριες μου ισως ;D .Αλλα οταν σχολαω βγαινει απο το χερι μου...Οπως ενα Hands free που οταν τελειωσεις το τηλεφωνημα το βγαζεις απο το αυτι σου  ;)
To μηχανικο ρολοι  θεωρω πως ειναι το Α Π Ο Λ Υ Τ Ο αξεσουαρ.
Ενα αξεσουαρ που δεν το χρειαζεσαι(οπως αλλα τοσα αλλωστε),που δεν σου λεει με απολυτη ακριβεια την ωρα,που αν το χτυπησεις καπου ισως μαζευεις απο κατω τους ροτορες και τα γραναζια.....που δεν ειναι φθηνο και αν θες και το κατι τις παραπανω βαζεις το χερι βαθεια στην τσεπη.
Αλλα αυτο με τα τοσα προβληματα "αξεσουαρ"(που δεν εχουν οι "συσκευες" που προαναφερα  ;D) ειναι που μπορει να σου βγαλει αλλα πραγματα...
Μπορει να σε κανει να αποταμιευεις μηνες των μηνων για να το αποκτησεις,να "λιωνεις"στο ιντερνετ για να ψαχνεις το επομενο...Μπορει να σε κανει να το κοιταζεις συνεχως και αν σε ρωτανε "τι ωρα ειναι?" να μην ξερεις να απαντησεις...
Οταν εισαι μονος η οι αλλοι δεν κοιταζουν να το κολλας στο αυτι ωστε να το ακουσεις να χτυπα..Να μετρας την "χασουρα" του,οχι γιατι σε ενδιαφερει ιδιεταιρα αλλα γιατι ειναι οπως αγοραζεις μια καινουργια μηχανη και θελεις να ξερεις αν 200ριζει  ;)
Να το νιωθεις να "χτυπαει" κανοντας ενα ελαφρυ μασαζ στον καρπο σου...
Θα μπορουσα να γραψω 2 σελιδες ακομα μικρα και ασημαντα που απολαμβανεις φορωντας  αυτες τις "προβληματικες" μηχανες μετρησης χρονου.
Κυριοι αυτο που αποκαλουμε "Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ" δεν περιλαμβανει Quarz........
διαχωρίζει την ουσία από το χόμπι και ειλικρινά είναι η πλέον μεστή.

Στο ίδιο ύφος και επίπεδο είναι και η απάντηση του kkostas και το συμπέρασμα της.
...
Δεν ειναι ολα παναθηναικος-ολυμπιακος κυριοι...

Και για να μην υπάρξουν κι εδώ εντάσεις λόγω των ομάδων  ;D , δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο.

Πριν αρχίσετε να "βαράτε"   :D να σας πω ότι σε καθημερινή βάση φοράω μηχανικά ρολόγια.
Αλλά βρείτε μου τον τρόπο να κάνω χρονομετρήσεις σε κάποιο αγώνα με υπολειπόμενο χρόνο πριν την εκκίνηση, με ενδιάμεσους χρόνους, και συνολικό χρόνο διαδρομής χωρίς τη χρήση ενός quartz.

« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 30, 2010, 07:27:55 μμ από tazio »
... κι αφού δε σέβεστε θα με φοβάστε ...

http://taziodome.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος amartolos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #566 στις: Μάιος 30, 2010, 07:49:58 μμ »

Αλλά βρείτε μου τον τρόπο να κάνω χρονομετρήσεις σε κάποιο αγώνα με υπολειπόμενο χρόνο πριν την εκκίνηση, με ενδιάμεσους χρόνους, και συνολικό χρόνο διαδρομής χωρίς τη χρήση ενός quartz.

μολις τελειωσει ο αγωνας στο συρταρι.....

Πας και αγοραζεις ενα καλο κυριλατο φιρματο παπουτσι με 1000ευρω,  το οτι δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις για βατραχοπεδιλο στην  παραλια δεν σημαινει οτι το παπουτσι ειναι μαπα, απλα εχει αλλη χρηση....
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 30, 2010, 08:06:00 μμ από amartolos »

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #567 στις: Μάιος 30, 2010, 07:51:56 μμ »
άσχετο.....tazio το 10αρι στροφόμετρο στο avatar σου είναι από Honda;
το αναφέρω έστω και άσχετα διότι βλέπω πως πολλοί εδώ μέσα έχουμε πάθος μάλλον με την ταχύτητα και είναι λογικό να δίνεται μεγαλη έμφαση στα quartz ρολόγια που είναι ακριβέστατα,όπως ο φίλος giorgosmg (που κατεμένα άδικα αποχωρεί και δικαιωμά του βέβαια ΑΝ θεωρείται θιγμένος από κάποιους και φυσικά από μένα που μάλλον με θεωρεί πρωτομάστορα μιας κι εγώ έριξα την λέξη "σκουπίδια",ΌΜΩΣ εγώ έχω το θάρρος να λέω τα πράγματα και τις απόψεις που πιστεύω και όχι με πισώπλατες κινήσεις να αποφεύγω και να μην εκφράζω αυτό που πολλοί εδώ μέσα συμμερίζονται και απλά από πίσω λένε:.....ΕΛΑ ΜΩΡΕ με τα quartz θα ασχοληθούμε και πόσο δε με τα φτηνορόλογα-διότι quartz όπως αναφέρθηκε παραγουν όχι μονάχα η TAG, αλλά και διάσημοι οίκοι όπως P.P. V.C. Rolex κλπ)
Τον όρο τον ανέφερα αν προσέξατε για να καταλάβουμε όλοι μας λίγο έως πολύ ότι ΠΑΘΟΣ είναι η συμμετοχή και ο ζωντανός οργανισμός που συναντάς σε ένα μηχανικό ρολοι,έτσι είναι είτε οδηγάς μια γρήγορη μοτοσυκλέτα όπως ο φίλος giorgosmg και πολλοί άλλοι και κοιτάς να βελτιώσεις καποια σημεία είτε σε θέμα ελαστικού είτε σε θέμα κρατήματος είτε σε θέμα μηχανικό!....η απόλυτη συμμετοχή και του ίδιου του χειριστή-ιδιοκτήτη! μα πάνω από όλα αξίζουν πολλά σε αυτόν που σχεδιασε και φιλοσοφησε και τελικά υλοποιησε τον complique μηχανισμό ενός ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ρολογιού!
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος jimko7

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #568 στις: Μάιος 30, 2010, 08:10:49 μμ »

Οι αφορισμοί γενικά δεν μου αρέσουν, διότι ο ένας οδηγεί στον επόμενο. Στην αρχή σκουπίδια τα quartz, μετά πιθανόν απαράδεκτα τα Ιαπωνικά, μετέπειτα πιθανόν κοροϊδία όσα δεν έχουν inhouse μηχανισμούς κ.λ.π..

Το ερώτημα του θέματος είναι άσκοπο και η προσωπική μου απάντηση είναι "μηχανικά ρολόγια ΚΑΙ quartz" αφού και τα δυο έχουν θέση το καθένα στο ρόλο του και ειδικά από τι στιγμή την οποία κανείς μας δεν έχει μόνο ένα ρολόι. Αν φτάσουμε στο άκρο να πρέπει να επιλέξουμε μόνο ένα τότε ίσως το ερώτημα αυτό να αποκτήσει ουσιαστική σημασία, μέχρι τότε όμως όχι.

Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου!Και καλύτερα να είμαστε γενικά πιο ήπιοι για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και αποχωρήσεις...είτε καλώς είτε κακώς!
Εξάλλου το πάθος μας εκφράζουμε εδώ και δε χρειάζονται αντιδικίες..όλοι το ίδιο πράγμα αγαπάμε νομίζω...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αποσυνδεδεμένος tazio

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #569 στις: Μάιος 30, 2010, 08:20:53 μμ »
@ amartolos πρώτον και αυτό quartz είναι  ;) , αλλά όχι χειρός, δεύτερον γιατί να φοράω αυτό το πράγμα στο λαιμό μου από τι στιγμή που μπορώ να το έχω πιο διακριτικά στον καρπό μου.

@ Konakis ναι από "Η" είναι.
Άστα να πάνε αγάπες είναι αυτές. Αυτοκίνητο η πρώτη και μεγαλύτερη σε ένταση και διάρκεια και ήχος η δεύτερη. 

Αυτό που έγραψες για τις παραγωγούς εταιρείες της ΥΩ οι οποίες παράγουν quartz ρολόγια ας το σκεφτούμε λιγάκι όλοι.
Από τη στιγμή που αυτές δε τα αποτάσσονται γιατί το κάνουμε εμείς; Βέβαια αυτές κερδίζουν οπότε είναι λίγο μονόπλευρο το θέμα.
Συν ότι αν πράγματι τόσοι πολλοί γνώστες και λάτρεις, παγκοσμίως, του μηχανικού ρολογιού έχουν την άποψη ότι είναι σκουπίδια (με ή χωρίς εισαγωγικά) τότε ας ζητήσουν και από τις εταιρείες της ΥΩ να μη τα παράγουν ή να τα παράγουν με άλλη φίρμα, ή ακόμα καλύτερα να πάψουν τα quartz να αποκαλούνται ρολόγια και ας ονομαστούν κάπως διαφορετικά.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #570 στις: Μάιος 30, 2010, 08:25:18 μμ »
tazio.
Αν είχες-έδιναν 3-4 χιλιαρικα ευρώ και σώνει και καλά σου έλεγαν να αγοράσεις ρολοι,θα αγόραζες Quartz ή Μηχανικό;
konakis.

Αποσυνδεδεμένος dimRHO

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #571 στις: Μάιος 30, 2010, 08:33:11 μμ »
δυστυχώς για τα περισσότερα ντελικάτα γυναικεία των ΥΩ εταιριών είναι μονόδρομος το quartz λόγω μεγέθους αλλά και ακρίβειας. Γιατί αν εξαιρέσουμε την γυναικεία ROLEX όλες οι άλλες μικρές είναι λίγο πολύ για κλάματα. Νομίζω ότι παραμένει η μόνη COSC στο μέγεθος της.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #572 στις: Μάιος 30, 2010, 08:48:58 μμ »
Γιατί αν εξαιρέσουμε την γυναικεία ROLEX όλες οι άλλες μικρές είναι λίγο πολύ για κλάματα. Νομίζω ότι παραμένει η μόνη COSC στο μέγεθος της.

Δεν θα λεγα ότι είναι ακριβώς έτσι.

-2 δευτερόλεπτα την ημέρα:

Αποσυνδεδεμένος dimRHO

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #573 στις: Μάιος 30, 2010, 08:52:47 μμ »
Δεν θα λεγα ότι είναι ακριβώς έτσι.

-2 δευτερόλεπτα την ημέρα:

δεν εννοούσα τα γυναικεία σε αντρικό μέγεθος αλλά τα ντελικάτα, είμουνα σαφής πιστεύω. Και το δικό μου το Oyster ήταν στα +10 το μήνα. Οι μικρότερες όμως μηχανές είναι δύσκολο να κρατάνε ακρίβεια.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #574 στις: Μάιος 30, 2010, 08:57:38 μμ »
Το συγκεκριμένο πάντως είναι 36 χιλιοστά.
ΟΚ κατάλαβα τι εννοείς.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #575 στις: Μάιος 30, 2010, 09:08:37 μμ »
πραγματικά τα "ακριβά" μικρά quartz πανακριβων εταιριών είναι για κλάματα...ορισμένες φορές
konakis.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #576 στις: Μάιος 30, 2010, 10:19:13 μμ »
Βρε παιδια δεν σας προλαβαινω.
Με ολο τον σεβασμο δεν μπορω να δεχτω τον ορο ρολογια σκουπιδια.
Ολα εχουν πισω τους αρκετη ερευνα και πολλους ανθρωπους που δουλευουν για το αποτελεσμα. Και αυτο πρεπει να το σεβωμαστε.
Απλα πολλες φορες παρασυρωμαστε απο το παθος μας. Και για ολα φταινε η αγαπες μας.
Κουρδιστες η οχι.
Καλη εβδομαδα να εχετε.

Αποσυνδεδεμένος tazio

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #577 στις: Μάιος 31, 2010, 07:55:33 μμ »
tazio.
Αν είχες-έδιναν 3-4 χιλιαρικα ευρώ και σώνει και καλά σου έλεγαν να αγοράσεις ρολοι,θα αγόραζες Quartz ή Μηχανικό;

Μάλλον, κάτι σε Grand Seiko. 

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #578 στις: Μάιος 31, 2010, 09:14:09 μμ »
δυστυχώς για τα περισσότερα ντελικάτα γυναικεία των ΥΩ εταιριών είναι μονόδρομος το quartz λόγω μεγέθους αλλά και ακρίβειας. Γιατί αν εξαιρέσουμε την γυναικεία ROLEX όλες οι άλλες μικρές είναι λίγο πολύ για κλάματα. Νομίζω ότι παραμένει η μόνη COSC στο μέγεθος της.

Άλλωστε οι περισσότερες γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμφάνηση του ρολογιού και λιγότερο (εώς καθόλου), για το αν είναι μηχανικό η όχι. 'Ετσι οι εταιρίες ΥΩ, έχουν μεγαλύτερο κέρδος απ΄την τοποθέτηση μηχανισμών quartz, γιατί το κόστος  κατασκευής τέτοιων ρολογιών είναι πολύ μικρότερο , κατά τη γνώμη μου,  σε σχέση με την τοποθέτηση μηχανικών μηχανισμών.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 31, 2010, 11:06:41 μμ από ''Viglatoras'' »
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #579 στις: Μάιος 31, 2010, 10:56:54 μμ »
πολύ σωστά
konakis.