Να ξεκαθαρίσω κάτι, παρά το ότι το θέμα είναι "δύσκολο" και μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις απάντησα σε αυτό όχι για να πειράξω ή να ενοχλήσω αλλά διότι θεωρώ πως με αντίλογο, πάντα σε κόσμια πλαίσια, βγαίνουν ασφαλέστερα συμπεράσματα από το να συμφωνούμε όλοι μαζί να χειροκροτάμε ο ένας τον άλλο και να μένουμε στάσιμοι.
Μου αρέσει να μαθαίνω για οποιαδήποτε τεχνολογία υπάρχει και βελτιώνει αυτό με το οποίο ασχολείται, όπως χειροκρότησα το kinetic π.χ. όταν εμφανίστηκε, έτσι θα χειροκροτήσω οποιαδήποτε μηχανική εξέλιξη εμφανιστεί και πάει ένα βήμα πιο μπροστά το μηχανικό ρολόι.
Οι αφορισμοί γενικά δεν μου αρέσουν, διότι ο ένας οδηγεί στον επόμενο. Στην αρχή σκουπίδια τα quartz, μετά πιθανόν απαράδεκτα τα Ιαπωνικά, μετέπειτα πιθανόν κοροϊδία όσα δεν έχουν inhouse μηχανισμούς κ.λ.π..
Το ερώτημα του θέματος είναι άσκοπο και η προσωπική μου απάντηση είναι "μηχανικά ρολόγια ΚΑΙ quartz" αφού και τα δυο έχουν θέση το καθένα στο ρόλο του και ειδικά από τι στιγμή την οποία κανείς μας δεν έχει μόνο ένα ρολόι. Αν φτάσουμε στο άκρο να πρέπει να επιλέξουμε μόνο ένα τότε ίσως το ερώτημα αυτό να αποκτήσει ουσιαστική σημασία, μέχρι τότε όμως όχι.
Από τις απαντήσεις που δόθηκαν μου έκαναν εντύπωση, η
Εγώ θάλεγα ότι όποιος δεν καταλαβαίνει γιατί τα quartz είναι τενεκεδένια σκουπίδια με ένα πηνίο και μια μπαταρία δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει ωρολογοποιια και χάνουμε το χρόνο μας και το σάλιο μας να του εξηγήσουμε το μεγαλείο του να συνεργάζονται ταυτόχρονα 200 εξαρτήματα μέσα σε μια κάσα 3 cm και αυτό το θαύμα το αποκαλούν δικαιολογία για να ζητάνε περισσότερα λεφτά από ένα quartz. Λυπηθείτε μας ρε "λάτρεις της ωρολογοποιιας" , πηγαίνετε στον Γερμανό να παίξετε κανα playstation και αφήστε μας στο πάθος μας!!
η οποία είναι ακραία, έχει όμως μια λέξη που ορίζει πολλά, τη λέξη πάθος γι αυτό και είναι απολύτως σεβαστή.
Η επόμενη απάντηση η οποία είναι η
Το quarz ειναι πιο ακριβες... ε και?
Το quarz ειναι πιο ανθεκτικο....ε και??
Το quarz ειναι πιο προηγμενο τεχνολογικα....ε και???
Εμενα προσωπικα ποσος με ενδιαφερει...Και ο λογος ειναι απλος.Το quarz ειναι μια συσκευη που σου λεει την ωρα οπως και αλλες συσκευες(κινητα,υπολογιστες κτλ κτλ κτλ)απλα εχεις και την δυνατοτητα να την δεσεις στον καρπο σου......
Στην δουλεια μου,παντα φοραω ενα casio που εχω απο 13 χρονων.Eχει τραβηξει τα πανδεινα και λειτουργει αψογα...Το φοραω γιατι με ενδιαφερει ανα πασα στιγμη να ενημερωνομαι για την ωρα,να "μετραω" τις υπερωριες μου ισως .Αλλα οταν σχολαω βγαινει απο το χερι μου...Οπως ενα Hands free που οταν τελειωσεις το τηλεφωνημα το βγαζεις απο το αυτι σου
To μηχανικο ρολοι θεωρω πως ειναι το Α Π Ο Λ Υ Τ Ο αξεσουαρ.
Ενα αξεσουαρ που δεν το χρειαζεσαι(οπως αλλα τοσα αλλωστε),που δεν σου λεει με απολυτη ακριβεια την ωρα,που αν το χτυπησεις καπου ισως μαζευεις απο κατω τους ροτορες και τα γραναζια.....που δεν ειναι φθηνο και αν θες και το κατι τις παραπανω βαζεις το χερι βαθεια στην τσεπη.
Αλλα αυτο με τα τοσα προβληματα "αξεσουαρ"(που δεν εχουν οι "συσκευες" που προαναφερα ) ειναι που μπορει να σου βγαλει αλλα πραγματα...
Μπορει να σε κανει να αποταμιευεις μηνες των μηνων για να το αποκτησεις,να "λιωνεις"στο ιντερνετ για να ψαχνεις το επομενο...Μπορει να σε κανει να το κοιταζεις συνεχως και αν σε ρωτανε "τι ωρα ειναι?" να μην ξερεις να απαντησεις...
Οταν εισαι μονος η οι αλλοι δεν κοιταζουν να το κολλας στο αυτι ωστε να το ακουσεις να χτυπα..Να μετρας την "χασουρα" του,οχι γιατι σε ενδιαφερει ιδιεταιρα αλλα γιατι ειναι οπως αγοραζεις μια καινουργια μηχανη και θελεις να ξερεις αν 200ριζει
Να το νιωθεις να "χτυπαει" κανοντας ενα ελαφρυ μασαζ στον καρπο σου...
Θα μπορουσα να γραψω 2 σελιδες ακομα μικρα και ασημαντα που απολαμβανεις φορωντας αυτες τις "προβληματικες" μηχανες μετρησης χρονου.
Κυριοι αυτο που αποκαλουμε "Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ" δεν περιλαμβανει Quarz........
διαχωρίζει την ουσία από το χόμπι και ειλικρινά είναι η πλέον μεστή.
Στο ίδιο ύφος και επίπεδο είναι και η απάντηση του kkostas και το συμπέρασμα της.
...
Δεν ειναι ολα παναθηναικος-ολυμπιακος κυριοι...
Και για να μην υπάρξουν κι εδώ εντάσεις λόγω των ομάδων
, δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο.
Πριν αρχίσετε να "βαράτε"
να σας πω ότι σε καθημερινή βάση φοράω μηχανικά ρολόγια.
Αλλά βρείτε μου τον τρόπο να κάνω χρονομετρήσεις σε κάποιο αγώνα με υπολειπόμενο χρόνο πριν την εκκίνηση, με ενδιάμεσους χρόνους, και συνολικό χρόνο διαδρομής χωρίς τη χρήση ενός quartz.