χωρίς να έχω τις γνώσεις ή την εμπειρία για να πάρω θέση στο πείραμα....και για να βγω λίγο off topic.
..
θέλω να πώ ότι το "made in germany" (γενικά γερμανικά προιόντα και ποιότητα ...όχι για ρολόγια συγκεκριμένα).... έχει θεοποιηθεί από πολλούς και ιδιαίτερα πολύ παραπάνω από όσο πρέπει από λαούς που δεν είχαν ποτε βιομηχανία όπως η Ελλάδα.
Κάποτε κατά κάποιο τρόπο ήταν δικαιολογημένη αυτή η αντίληψη.
Οι Γερμανοί το γνωρίζουν αυτό και το εκμεταλλεύονται κυρίως τις τελευταίες δεκαετίες στο έπακρον μοστράροντας τη "γερμανική ποιότητα κατασκευής" σε κάθε τους προιόν που πολλές φορές δεν υπερέχει από άλλα ....απλά γιατί γνωρίζουν ότι το γερμανικό από την προέλευσή του και μόνο θεωρείται ποιοτικό και πουλάει.
H σημερινή Γερμανία είναι μεν μία συγκροτημένη χώρα αλλά πλέον αμερικανόπληκτη με την κακή έννοια και με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά και νοοτροπία καθότι πλέον πλήρως πολυπολιτισμική......που έχει ανακαλύψει και το marketing, και τη λούφα, και τη ρεμούλα και την κερδοσκοπία και λοιπά "κακά" .....
Όλα αυτά έχουν "διαβρώσει" κατά τη γνώμη μου και τα προιόντα της......
Εξάλλου ο πιστός σκύλος γερμανός εργάτης αλλά και εργοδηγός δεν υπάρχει εδώ και χρόνια και έχει αντικατασταθεί από κάθε καρυδιάς καρύδι....
σε καμία βέβαια περίπτωση δεν υποτιμώ τη συγκεκριμένη μάρκα ρολογιών ...εξάλλου κι εμένα μου αρέσουν κάποια μοντέλα της πολύ.....απλά εξέφρασα την άποψή μου ότι σήμερα θα πρέπει το made in germany να μην το παίρνουμε και ως ταυτόσημο της τίμιας και ποιοτητικής κατασκευής
..